“Michael Schumacher was een leermeester voor mij”

Voormalig F1-piloot Felipe Massa heeft tijdens een podcast teruggeblikt op zijn periode samen met Michael Schumacher bij Ferrari. Voor de Braziliaan was Schumacher als teamgenoot vooral een leermeester.


Felipe Massa maakte in 2006 de overstap naar het Ferrari F1-team, waar hij de teamgenoot werd van niemand minder dan Michael Schumacher. Aan het einde van dat seizoen zou Schumacher voor de eerste keer afscheid nemen van de Formule 1 maar het was een jaar waarin Schumacher op Massa een enorme indruk maakte.

Volgens Massa was Schumacher niet zomaar een teamgenoot. Normaal is je teamgenoot je eerste en belangrijkste tegenstander, hij zit immers in dezelfde wagen, maar Schumacher was veel meer voor Massa.

“Hij was zeker en vast een maat, een leermeester, iemand waarvan ik altijd al fan was,” vertelt Felipe Massa tijdens de ‘In the Fast Lane’ podcast van de ‘Australian Grand Prix Corporation’.

“Vervolgens rij ik dan plots zelf naast hem. Het was een geweldig gevoel, een geweldig gevoel omdat ik veel te leren had en een geweldig gevoel ook omdat het een grote uitdaging was om iemand als Michael Schumacher te verslaan. Het was echt een grote uitdaging en ik heb enorm veel geleerd van hem.”

Voor Massa was het seizoen samen met Schumacher bij Ferrari overduidelijk een jaar waarin de Braziliaan veel leerde en dat allemaal van iemand waarnaar hij enorm opkeek.

“Het was een geweldige relatie die ik met hem had. Uiteindelijk beschouwde ik hem meer als een leermeester dan iemand waarmee ik aan het strijden was,” besloot Massa, die uiteindelijk zelf elf F1-races won en in 2008 nipt naast de F1-wereldtitel greep.

Beluister de volledige podcast via onderstaande link:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print