Michelin stelt zich kandidaat om F1-bandenleverancier te worden

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft zich kandidaat gesteld om vanaf het seizoen 2017 bandenleverancier van de Formule 1 te worden.

Momenteel loopt er een tender waarbij bandenfabrikanten zich kandidaat kunnen stellen om de officiële bandenleverancier te worden voor de periode 2017-2019. Pirelli, de huidige bandenleverancier van de Formule 1, stelde zich reeds opnieuw kandidaat en nu heeft ook Michelin zich dus kandidaat gesteld.

De voorbije weken was er enige onduidelijkheid ontstaan over het feit of Michelin zich al dan niet kandidaat zou stellen. De Franse bandenfabrikant had te kennen gegeven dat ze opnieuw interesse hadden om bandenleverancier te worden van de Formule 1, zij het dan wel onder bepaalde voorwaarden. Michelin heeft nu een dossier ingediend waarin die voorwaarden ook vervat zitten.

“Ja, we hebben ons kandidaat gesteld,” aldus Pascal Couasnon, de motorsportdirecteur van Michelin tegenover Autosport. “De reden is dat we voorstellen gelanceerd hebben voor de Formule 1, aangezien we teleurgesteld zijn over de Formule 1 in haar huidige vorm, zeker wat de banden betreft.”

Michelin uitte recent felle kritiek op de banden die momenteel in de Formule 1 gebruikt worden. De slijtage zou te hoog zijn en ook het formaat van de banden zou volgens Michelin aangepast moeten worden. F1-baas Bernie Ecclestone repliceerde al door te stellen dat de huidige banden er op verzoek van de Formule 1 en de FIA kwamen en dat de banden met de huidige karakteristieken speciaal door Pirelli op hun verzoek zo gemaakt zijn.

“Indien we geloofwaardig willen overkomen dan kan je niet klagen en vervolgens niet met oplossingen komen. Het heeft dan ook zin om nu met onze ideeën naar buiten te komen en deze ideeën voor te stellen. We zullen vervolgens zien of men geïnteresseerd is of niet.”

“Er kan vervolgens ten minsten niemand tegen ons zeggen dat we veel praten maar zelf niets ondernemen. Wel we ondernemen nu iets,” besluit de motorsportdirecteur van Michelin.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”michelin_headline.jpeg”;}
De Franse bandenfabrikant Michelin heeft zich kandidaat gesteld om vanaf het seizoen 2017 bandenleverancier van de Formule 1 te worden.