Michelin wil comeback in de F1 maken

Bandenleverancier Michelin voert momenteel gesprekken met de FIA en dat in de hoop een comeback in de Formule 1 te kunnen maken.
Laat ons voor alle duidelijkheid beginnen met het feit dat Bridgestone na dit seizoen stopt als bandenleverancier in de F1. Toen de FIA aan het einde van het seizoen 2006 besloot nog maar enkel verder te gaan met Bridgestone bleef Michelin dus zowat in de kou staan. Van 2007 tot en met dit seizoen blijft slechts één bandenleverancier toegestaan met de bedoeling op die manier de wagens dichter bij elkaar te houden wat vervolgens meer sensatie dient op te leveren.

Michelin wil de exit van Bridgestone aan het einde van dit seizoen dan weer graag opvangen maar dan zal de FIA eerst aan enkele voorwaarden moeten voldoen.

“We zouden kunnen overwegen om terug actief te zijn in de Formule 1 maar dat zal ditmaal enkel gebeuren indien men aan onze voorwaarden voldoet. Wat de banden betreft zal men dan toch het reglement moeten gaan aanpassen. We willen uiteraard laten zien waartoe ons merk in staat is en daarmee bedoelen we bijvoorbeeld het effect op het verbruik en de uitstoot van CO2”, zo wist men bij Michelin alvast te vertellen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}