Michelin wil nog steeds F1-comeback maken

De Franse bandenfabrikant Michelin wil nog steeds een comeback in de Formule 1 maken.

Toen de tender werd uitgeschreven voor de officiële bandenleverancier van de Formule 1 voor de periode 2017-2019 kreeg Pirelli plots concurrentie van Michelin. Michelin trok zich jaren geleden zelf terug uit de Formule 1 maar wenste na een jarenlange afwezigheid dus terug te keren naar de Formule 1.

Michelin had wel enkele belangrijke vereisten voor een eventuele comeback, waaronder hardere en dus duurzamere banden alsook het afstappen van het 13-inch formaat van de banden. Uiteindelijk haalde Pirelli, de huidige bandenleverancier het, en zullen de Italianen dus ook na het seizoen 2016 nog minstens drie seizoenen de officiële bandenleverancier van de Formule 1 zijn.

Bij Michelin hebben ze echter nog steeds de ambitie om terug te keren naar de Formule 1.

“We zijn nog steeds in de F1 geïnteresseerd,” aldus Pascal Couasnon, de motorsportbaas van Michelin, tegenover ‘Autosport’. “We veranderen onze houding niet, tenzij deelname aan de serie geen zin meer heeft.”

“Indien we races hebben waarbij er een goede mix is van spektakel en technologie waarbij we ook onze knowhow kunnen demontsreren dan is dat goed. Men moet echter wel overstappen naar 18-inch.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print