Mick Schumacher: “De kracht van een F1-bolide is ongelooflijk”

De twintigjarige Mick Schumacher heeft zich tijdens zijn eerste kennismaking met de Formule 1 goed uit de slag getrokken, enkel Max Verstappen was sneller.Onder het wakende oog van moeder Corinna liet Mick gisteren tijdens zijn eerste test bij Ferrari de tweede tijd optekenen in Bahrein. Hij legde op de eerste dag zesenvijftig ronden af en de grootste spelbreker was het weer, door de regen was er een hele poos geen actie op de baan.

De teams hadden voor de test in Bahrein geen regenbanden gereserveerd omdat het er bijna nooit regent, behalve gisteren dus. Morgen mag Schumacher ook nog bij Alfa Romeo aan de slag.

Schumacher is nog steeds een naam die luidt als een klok in de paddock, dat vond ook Fernando Alonso.

“Tussendoor zocht ik mijn tijd op het scherm en ik vond mijn naam bij ene ‘M. Schumacher’. Het was bijna net als vroeger,” grapte de Spanjaard.

Schumacher zelf liet gisteren weten dat hij echt genoten heeft van zijn eerste F1-ervaring.

“Ik heb vandaag echt genoten, Ik voelde me ook meteen thuis in de Ferrari-box. Dat is niet zo verwonderlijk want er zijn veel mensen die me kennen sinds ik een kleine jongen was. De Ferrari SF90 is werkelijk ongelooflijk vanwege de enorme kracht maar hij laat zich ook makkelijk besturen, dat is een van de redenen waarom het vandaag zo goed meegevallen is.”

“Ik ben ook erg onder de indruk van de enorme remkracht van een F1-bolide. Ik had het gevoel dat ik telkens later, later en nog later in de ankers kon gaan en toch de bocht nog zou halen. Ik wil Ferrari bedanken voor deze kans. Nu kijk ik al uit naar de test van morgen (vandaag nvdr.) met Alfa Romeo. Vandaag kon ik door de regen niet zoveel rijden dan dat ik gewild had, dat zou ik woensdag graag willen inhalen.”

Het behoeft geen uitleg dat de jonge Duitser in de wolken was over zijn test maar er was ook een testprogramma af te werken en hij vindt dat hij het er goed vanaf gebracht heeft.

“Elke keer dat ik de baan ben opgegaan heb ik iets nieuw geleerd. Het gevoel met de wagen werd elke keer beter. We hebben het heel goed gedaan.”

Bijna liet Mick Schumacher de snelste tijd optekenen maar Max Verstappen stak daar op de valreep nog een stokje voor, hij kan echter best leven met zijn tweede tijd.

“Max Verstappen heeft zoveel meer ervaring dan ik, we mogen best wel tevreden zijn met onze tweede tijd. We hebben onze job gedaan, ik voelde me comfortabel in de auto en heb veel vertrouwen opgedaan.”

Na de testen in Bahrein zal Mick Schumacher ook bij de testdagen in Barcelona, op veertien en vijftien mei, na de GP van Spanje te bewonderen zijn bij Ferrari en Alfa Romeo.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer