Mick Schumacher en Sebastian Vettel vormen een team tijdens Race Of Champions

Het team dat voor Duitsland zal deelnemen aan de Race Of Champions (ROC) zal bestaan uit Mick Schumacher en Sebastian Vettel.


Mick Schumacher zal op negentien en twintig januari 2019 zijn debuut maken op de ROC, die dit jaar plaatsvindt in het Foro Sol-stadion op het circuit ‘Autodromo Hermanos Rodríguez’ in Mexico.

De jonge Duitser zal er een team vormen met Sebastian Vettel, die op zijn beurt zes keer het evenement won aan de zijde van Michael Schumacher. Mick hoopt de draad weer op te nemen waar zijn vader hem in 2012 heeft achtergelaten.

“Ik ben overweldigd door het feit dat ik als F3-kampioen ben uitgenodigd om deel te nemen aan de ROC,” laat Schumacher weten. “En ik ben nog meer onder de indruk van het feit dat ik Duitsland mag vertegenwoordigen in een team met Sebastian Vettel.”

“Het zal zwaar worden want Sebastian is een grote speler in de ROC en ik wil natuurlijk een waardige teamgenoot zijn.”

“Ik kan je niet uitleggen hoeveel ik uitkijk naar het weekend van de ROC, zeker omdat het plaatsvindt in Mexico waar dit jaar het kampioenschap beslist werd. Iedereen heeft ook al kunnen zien hoe de Mexicanen feest kunnen vieren in het spectaculaire Foro Sol-stadion.”

De ROC is een jaarlijks evenement dat nu al meer dan dertig jaar plaatsvindt. We kunnen er rijders zien uit verschillende takken van de autosport die het tegen elkaar opnemen met identiek materiaal.

“Ik ben vereerd dat ik aan deze competitie mag deelnemen waar mijn vader ook altijd van gehouden heeft. Hij heeft samen met Sebastian ook hier de lat erg hoog gelegd.”

“Er zijn zoveel beroemde rijders in actie, ik kijk er naar uit om tegen hen te racen en hen beter te leren kennen. Ik kijk ook uit naar het plezier dat we samen zullen maken en dat we de toeschouwers zullen aanbieden.”

“Natuurlijk ga ik er alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken in het individuele evenement en om de landentrofee te winnen met Team Germany,” besluit Schumacher.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed