Mick Schumacher: “Het was moeilijk om de film over mijn vader te zien”

Netflix
Netflix

Michael Schumacher is een van de grootste namen uit de autosportgeschiedenis en sinds zijn zoon Mick aan de slag is als rijder van het Haas F1-team leeft de naam verder in de Formule 1.

Het is natuurlijk onvermijdelijk dat Mick door zijn achternaam vergeleken wordt met zijn vader. In een gesprek met de ‘Frankfurter Allgemeine’ laat Mick weten dat hij vooral bezig is met zijn eigen carrière uit te bouwen maar dat hij tegelijkertijd ook op zoek is naar zijn eigen ‘innerlijke Michael.’

“Er is mij verteld dat we erg op elkaar lijken,” zei Schumacher junior. Hij gaf toe onder de indruk te zijn van de kracht, energie en honderd procent concentratie die zijn vader had tijdens zijn races. “Ik denk echt dat ik daar iets van leer.”

Vorig jaar was Mick ook te zien in de Netflix-documentaire over zijn vader en hij feliciteerde de makers over hoe ze de menselijke kant van zijn vader in beeld hebben gebracht. Maar tegelijkertijd vond het ook aartsmoeilijk om naar de film te kijken.

“Tegelijkertijd is het voor mij extreem moeilijk om naar de film te kijken. Dat geeft aan hoeveel gevoel er in zit, hoeveel emotie het oproept.”

Mick Schumacher heeft er een moeilijk debuutseizoen in de F1 op zitten. Zijn Haas F1-bolide was tijdens het voorbije seizoen niet vooruit te branden maar hij wist wel de bovenhand te houden over zijn teamgenoot Nikita Mazepin.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022