Mick Schumacher: “Ik ga me uit de naad werken en elke kans grijpen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Een knalprestatie hoeven we van Mick Schumacher komend seizoen bij het Haas F1 team niet te verwachten want het Amerikaanse team heeft al laten weten haar bolide niet te upgraden in 2021. Schumacher zelf wil echter alles op alles zetten.

Haas beleefde vorig jaar, mede door de coronacrisis al een zwaar seizoen en ook dit jaar moet er niet op beterschap gehoopt worden want het Amerikaanse team heeft al laten weten dat ze de focus al helemaal naar 2022 verlegd hebben. Dat is niet zo’n prettig nieuws voor Mick Schumacher, die dit jaar zijn debuut zal maken op het hoogste niveau, maar hij laat zich niet uit het lood slaan.

“Ik ben van plan elke kans aan te grijpen om vooraan te komen, punten te scoren en eigenlijk open te staan voor elke situatie,” vertelde de jonge Schumacher aan ‘Motorsport-Total.com.’

Het grootste doel van Schumacher in 2021 is beter worden als rijder. “Dat is echt wat ik wil doen. En ik ga me uit de naad werken om dat te doen, als ik dat mag zeggen. Ik ga alles geven wat ik heb.”

Hij blijft ook als Haas-rijder nog deel uitmaken van de ‘Ferrari Driver Academy’ (FDA) en daar is hij de Scuderia ook dankbaar voor. “Ik ben nog steeds een FDA-coureur, het is geweldig om die steun en hulp op de achtergrond te hebben om me te ondersteunen in mijn eerste Formule 1-seizoen.”

Momenteel bereidt Schumacher zich voor op de testen voorafgaand aan het seizoen door zes dagen per week keihard te werken in de fitness en er voor te zorgen dat hij helemaal klaar is voor zijn debuut. 

“Een half uur nektraining als cooling-down. Vooraf fietsen, en dan meteen door naar de fitness, waar je verschillende spiergroepen traint. Het verschilt natuurlijk van dag tot dag.”

De zogenaamde pre-season testen zullen dit jaar ook plaatsvinden in Bahrein tussen twaalf en veertien maart. Dit jaar hebben de teams maar drie dagen tijd om hun zaakjes op orde te krijgen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022