Mick Schumacher: “Ik hoop dat ik Mercedes iets kan bijbrengen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mick Schumacher hoopt dat hij als reserverijder van Mercedes het team iets kan bijbrengen komend jaar.

De Formule 2-kampioen van 2020 zag aan het einde van dit seizoen zijn overeenkomst bij het team van Haas niet verlengd, net als zijn contract als Ferrari-junior. Mercedes gooide hem een reddingsboei als derde rijder en Schumacher hoopt dat hij in die hoedanigheid toch zijn stempel kan drukken op het team.

“Ik ben zeker enthousiast over volgend jaar om te zien wat er mogelijk is,” aldus Schumacher. “Ik zag de ontwikkeling die de W13 dit jaar heeft doorgemaakt en de stappen die hij in de loop van het jaar heeft gezet van een moeilijke start naar een racewinnende auto.”

“Hopelijk kan ik er een goede bijdrage aan leveren en kunnen we aan het eind van het jaar strijden voor het wereldkampioenschap.”

Het was al een tijdje geleden dat Schumacher nog op bezoek was bij Mercedes en hij laat weten dat het team sindsdien een hele metamorfose ondergaan heeft.

“De veranderingen zijn duidelijk sinds 2014, dat was de laatste keer dat ik hier was. Het was een soort stiekem bezoek, voor mijn eerste simulatorsessie toen.”

“De groei in het team te zien is immens, en het laat zien waarom het team op het niveau staat dat het nu heeft. Ik ben erg blij dat ik er deel van uitmaak, ik ben erg enthousiast om er meer van te zien en om iedereen te leren kennen.”

Hij hoopt dat zijn ervaring in de Formule 1 het team kan verder helpen: “Ik denk dat het niet zo gebruikelijk is om een reserverijder te hebben die in hetzelfde tijdperk van auto’s heeft gereden,” zei hij. “Ik ken de banden, ik weet hoe de auto is, wat hij nodig heeft qua rijstijl.

“Hopelijk kan ik daaraan bijdragen, maar misschien ook zien wat de rijders van buitenaf nodig hebben.”

“Het simulatorwerk wordt heel belangrijk,” voegde hij eraan toe. “We hebben veel te doen, dus hopelijk zal ik de kennis die ik heb bijdragen, maar ook kennis voor mezelf opdoen die ik hopelijk voor de rest van mijn carrière kan gebruiken.”