Mick Schumacher: “Mijn achternaam geeft me geen druk maar motivatie”

Deutsche Vermögensberatung
Deutsche Vermögensberatung

Met Mick Schumacher keert er een legendarische naam terug naar de F1. Men zou denken dat dit de nodige druk met zich meebrengt maar de regerende F2-kampioen laat weten dat zijn naam hem enkel motivatie geeft.

Weinigen hadden het wellicht kunnen voorspellen maar niet Mick Schumacher is het gespreksonderwerp bij Haas maar wel zijn teamgenoot Nikita Mazepin, zij het dan wel om twijfelachtige redenen. 

Maar alle gekheid op een stokje, met een achternaam als die van Mick Schumacher kan het niet anders dat er veel druk is en dat er zonder twijfel een bepaald verwachtingspatroon gecreëerd wordt. 

Mick Schumacher ervaart zijn illustere achternaam echter niet als druk maar wel als motivatie, dat vertelt hij tegenover de officiële website van de F1.

“Ik heb nooit gezegd dat het druk meebrengt, ik denk niet dat ik het ooit zal zeggen,” zei Schumacher over het dragen van de beroemde naam. “Ik ben erg blij om die achternaam te dragen en erg blij om die naam terug te dragen in de F1. Ik ben er erg trots op, ik ben blij dat ik hem heb. Het is als een boost voor me en het geeft me elke dag motivatie om zo veel en zo hard mogelijk te werken.”

COVID-19 heeft de voorbereiding van de jonge Duitser wel wat in de war gestuurd en zo duurde het tot begin deze maand vooraleer hij zijn stoeltje kon passen maar hij laat weten dat hij zich al goed begint aan te passen aan zijn nieuwe werkomgeving.

“Er zijn zeker een paar verschillende factoren, uiteraard voor mij de grootste die ik al heb gedaan,  je wil een zeer sterke band met het team hebben. Dat is waar ik naar streef en dat heb ik ook, waar ik erg blij mee ben.”

“Dat is één van de sterke punten, en mentaal zo sterk zijn als we kunnen in elke situatie is echt belangrijk. Vervolgens eigenlijk gewoon het seizoen beginnen op een hoog niveau en hopelijk zullen we in staat zijn om alles wat ik heb geleerd in mijn afgelopen jaren door te voeren en te presteren op een hoog niveau van wat we nodig hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022