Mick Schumacher opgewonden door performance van F2-bolide: “Dit is ongelooflijk!”

Mick Schumacher maakt na zijn titel in de Formule 3 de overstap naar het Formule 2-kampioenschap. De Duitser testte met een F2-bolide en was danig onder de indruk.


Donderdag testte de 19-jarige zoon van Michael Schumacher met een Formule 2-bolide op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Dit alles uiteraard ter voorbereiding van komend seizoen waarin hij met PREMA aan het kampioenschap zal deelnemen.

Aan de tijden wordt tijdens zo’n test niet veel belang gehecht, bij Mick lag de focus immers op het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en zijn nieuwe bolide. Daarbij was Mick meteen onder de indruk van de performance van de F2-bolide.

“Ongelooflijk, ik was erg opgewonden!” vertelde hij tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’. “De performance en het gewicht zijn de grootste verschillen vergeleken met een Formule 3-wagen. Het is ongelooflijk hoeveel sneller je kan gaan op de rechte stukken.”

“We hebben alleen wat aerodynamische tests gedaan omdat we proberen de wagen te verbeteren. Ik zou echter graag wat extra rondje op de limiet gedaan hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print