Mick Schumacher schittert in Zandvoort en kwalificeert zich op P8: “Dit komt onverwacht”

Haas F1 team
Haas F1 team

Zijn racezitje bij het Haas F1 team alsook zijn toekomst in de Formule 1 is de voorbije weken steeds meer ter discussie komen te staan maar dat heeft Mick Schumacher er niet van weerhouden om tijdens de kwalificatie op het circuit van Zandvoort een schitterende prestatie neer te zetten.

Daar waar teamgenoot Kevin Magnussen al in Q1 sneuvelde slaagde Mick Schumacher erin om door te stoten naar Q1 en zich als achtste op de startgrid te kwalificeren. Voor Mick Schumacher een welgekomen mentale opsteker, zeker gezien de tegenvallende prestatie van zijn teamgenoot.

“Het is geweldig om in Q3 te zitten, ik ben uiteraard zeer blij met mijn prestatie,” vertelde Schumacher na afloop. “Het is onverwacht aangezien we verwacht hadden om in Q2 uitgeschakeld te worden.”

“Om in Q3 te geraken en de rondetijd te herhalen die ik in Q2 reed en die al erg behoorlijk was, dat is mooi. We hebben nu een mooie startpositie voor de race.”

Ook teambaas Guenther Steiner was erg blij met de prestatie van Mick Schumacher.

“Het was overduidelijk ons doel om met beide wagens in Q3 te geraken. Ik zei dat alles mogelijk was, eruit gaan in Q1 en in Q3 geraken. We hebben het allebei gedaan!” aldus Steiner.

“Het was een goede dag, vooral voor Mick die in Q3 geraakte, wat ons doel was. Het is erg goed dat Mick in de top-10 vertrekt en hopelijk kunnen we wat punten behalen tijdens de race.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen