Mick Schumacher tevreden over F1-debuut: “Ik begon al te pushen in de wagen”

Mick Schumacher blikt tevreden terug op zijn eerste officieel optreden tijdens een F1-raceweekend.


Zijn eerste deelname aan een oefensessie in de Formule 1 stond normaal gepland tijdens het raceweekend op de Nürburgring maar de hevige mist stak daar een stokje voor. Uitstel betekende echter geen afstel en vandaag was het dan zover.

“Alles verliep zeer goed en ik ben erg tevreden over hoe het seizoen is verlopen,” aldus Schumacher na zijn deelname aan de eerste oefensessie in Abu Dhabi. “Er waren geen belangrijke problemen langs de kant van het team dus ik ben zeer, zeer blij.”

“Het was geweldig om in de wagen te rijden, ik heb plezier beleefd en het was geweldig om opnieuw in een F1-bolide te zitten.”

Schumacher liet ook weten dat hij steeds nadrukkelijker de limieten van de wagen begon op te zoeken en ook experimenteerde met zijn rijstijl. Mick beschouwde het overduidelijk als een testsessie en voorbereiding op wat volgend jaar komt, namelijk zijn rol als F1-piloot bij het Haas F1 team.

“Je moet uiteraard af en toe over de limiet gaan om te weten waar de limiet zich bevindt. Voor mij draaide het rond het uitproberen van verschillende dingen,” aldus Schumacher.

“Er was even een momentje in de eerste bocht toen we op de zachte banden aan het pushen waren. Je voelde dat de achterbanden al redelijk goed aan het werken waren, het was niets al te dramatisch maar het draaide vooral rond zien wat de wagen aankon.”

“De overige momenten was het vooral een kwestie van ikzelf die enkele rijstijlen uitprobeerde alsook de wagen zelf.”

“Ik ben er zeker van dat ik mijn weg wel zal vinden en dat ik op dinsdag wanneer ik opnieuw test terug de limiet zal kunnen opzoeken.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022