Mick Schumacher: “Voorbereiding op F1-debuut verstoord door COVID-19”

Haas F1 team
Haas F1 team

Nieuwbakken Haas F1-piloot Mick Schumacher laat weten dat zijn voorbereiding op zijn debuutseizoen in de Formule 1 danig beïnvloed wordt door COVID-19.

“Vanwege de situatie met het coronavirus kan ik niet veel anders doen dan trainen,” vertelde hij aan Sky Sport Deutschland. “Mijn voorbereiding gaat goed op het fysieke vlak en ik voel me er klaar voor.”

“Helaas heb ik nog niet naar Engeland en het team kunnen reizen, wat in een normaal jaar wel vaker zou zijn gebeurd,” voegde hij eraan toe. “Ik hoop dat er in de komende dagen een kans komt om daar naar toe te gaan.”

“Het is belangrijk dat we veel communiceren over de start van het seizoen en dat alle verschillende onderdelen samenkomen, dat de hele voorbereiding verloopt zoals het moet.”

Haas moet ook wachten om haar bolide op te starten tot de Ferrari-mecaniciens naar Engeland kunnen reizen. Ondertussen kan Schumacher wel terecht in de simulator van Ferrari in Maranello maar die wordt ook gebruikt door de Ferrari-rijders, een situatie die uiteraard verre van ideaal is.

Volgende maand staan de eerste testdagen in Bahrein al op het programma, dat betekent dat er nog maar weinig tijd is. Schumacher is echter wel realistisch en liet al weten dat zijn eerste races vooral zullen draaien om zichzelf vertrouwd te maken met het team.

“Ik denk dat als de eerste drie of vier races achter de rug zijn, we een vrij goed overzicht hebben van de hele situatie en wat we moeten verbeteren,” voorspelde hij.

“We moeten nog even afwachten wat de races zeggen”, voegde hij eraan toe. “Dan zal ik de vraag waarschijnlijk beter kunnen beantwoorden.”

“Uiteindelijk richt ik me op mezelf en probeer ik het zo goed mogelijk te doen.”

Hoewel hij het moeilijk heeft om naar het Europese hoofdkwartier van Haas te reizen heeft hij wel al kennisgemaakt met teambaas Guenther Steiner.

“Hij is erg aardig, maar ook erg direct,” zei hij. Dat is iets wat heel positief is.

“Ik geloof dat de meest directe weg altijd de gemakkelijkste is en dat we allemaal op één lijn zitten en op de hoogte zijn. Dit is gewoon de beste manier van werken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023