“Mijn kampioenschap is voorbij”

Het is geen goed weekend geworden voor Lewis Hamilton. De Mercedes-rijder kon zich gisteren al niet voor Q3 plaatsen en kreeg in de race af te rekenen met een lekke band.
image
Zo zag de Brit een goede uitslag en zijn titelkansen aan zijn neus voorbij gaan. Zelf spreekt de voormalig wereldkampioen over een heuse ramp nadat hij slechts negende werd.

Zaterdag brachten een kapotte bodemplaat en een hinderende Sutil Hamilton naar de twaalfde startplek. Dus besloot men bij Mercedes hem op een alternatieve strategie te zetten. De eerste (langere) run zou Hamilton op de harde band rijden om zijn laatste stint op de snellere medium band te rijden. Uiteindelijk moest de Mercedes, waarvan de radio het ook al begeven had, sneller de pits in dan gepland door een traag leeglopende band. Zo moest de Brit twee keer stoppen en werd zijn race verknoeid.

“Ik ben negende geëindigd en dat had verder naar voor moeten zijn. Ik ben hier zeer teleurgesteld mee.” vertelde de Brit na afloop.
“In de kwalificaties liep het al mis en zo kon ik gewoon niet verder naar voren. Ik heb echt alles gegeven, maar het is moeilijk om totaal uitgeput te zijn, alles gegeven te hebben en dat voor slechts twee puntjes. Mijn kampioenschap is voorbij.”

Over zijn defecte radio meldde Hamilton het volgende: “Ik reed compleet blind. Ik wist niet waar de andere zaten, wanneer ik moest pitten, of ik moest pushen of banden sparen… Je moet gewoon doen wat je denkt en hopen dat dat het beste is.”

“Het team was goed, maar ik kreeg het niet waar gemaakt. Ik moet nu even weg gaan en proberen mij hier over te zetten. Dit hele weekend was voor mij een echte ramp.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}