“Mijn overstap naar Ferrari was een groot risico”

Esteban Gutierrez nam naar eigen zeggen een groot risico door eind 2014 de overstap van Sauber naar Ferrari te maken.

Na twee moeilijke seizoenen bij het Sauber F1 team maakte Esteban Gutierrez eind 2014 een plotse en veelbesproken overstap van de Zwitserse renstal naar Ferrari. De Mexicaan ging bij Ferrari aan de slag als testpiloot.

De overstap werd door heel wat insiders op hoongelach onthaald want meestal betekent zo’n overstap ‘fin de carrière’, toch wat je ambities op een racezitje betreft. Niet zo voor Gutierrez.

Gutierrez hoopte immers om tijdens het seizoen 2015 bij Ferrari veel bij te leren om dan in 2016 eventueel opnieuw aanspraak te maken op een racezitje. Uiteraard hoopte Gutierrez om eventueel de opvolger te worden van Kimi Raikkonen maar de Fin blijft ook in 2016 racepiloot bij Ferrari. Gutierrez heeft echter wel een racezitje bij het Haas F1 team weten te bemachtigen.

“Ik heb waarschijnlijk het grootste risico uit mijn leven genomen,” zei Gutierrez tegenover ‘Autosport’. “Soms moet je in het leven risico’s nemen en niet bang zijn. Ik ben nooit bang. Ik was me bewust van het risico dat ik nam, maar ook van de opportuniteit die zich voordeed.”

“Ferrari overtuigde me echter ook om naar hen te komen. Ik stelde echter belangrijke doelstellingen op de korte termijn alsook de nodige stappen die noodzakelijk waren voor mijn racezitje het jaar nadien.”

“Ik keek uiteraard naar Haas alsook naar mijn relatie met Ferrari. Hopelijk zorgt dit alles ervoor dat er zich in de nabije toekomst nog opportuniteiten voordoen om de top van de Formule 1 te bereiken,” besluit Gutierrez.
a:0:{}
Ook Manor Racing heeft haar wagen aangevuurd en dat deed het voor de eerste keer met de Mercedes-motor.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022