“Mijn prestaties zijn niet goed”

Sergio Perez had zijn eerste seizoen bij McLaren wellicht helemaal anders voorgesteld.
image
McLaren kent een rotseizoen. De MP4-28 werd aangekondigd als een revolutionaire wagen, maar kon die verwachtingen allesbehalve inlossen. Ook Sergio Perez blaakte aan het begin van het seizoen van zelfvertrouwen, en stelde zich niets minder dan de wereldtitel als hoofddoel.

Ondertussen bevindt de Mexicaan zich op een weinig zeggende twaalfde plaats in het kampioenschap, met amper 18 punten achter zijn naam. Zijn teamgenoot Jenson Button doet het dan toch een stuk beter, want de Brit behaalde dit seizoen 48 punten. Perez beseft dat hij dringend beter moet presteren, wil hij zijn zitje behouden. Zijn veertiende tijd uit de kwalificaties zal daar niet bij helpen, zeker niet omdat zijn teamgenoot Jenson Button vanop de achtste plaats zal vertrekken tijdens de race.

“Ik moet toegeven dat ik allesbehalve gelukkig ben met mijn prestaties.” bekent hij. “Alles verloopt al het hele seizoen vrij stroef. We zijn nog steeds aan het leren over de wagen, en dat maakt de zaken er niet makkelijker op. Een klein foutje zoals vandaag resulteert meteen in een P14 in plaats van een P7.” zo verklaarde Perez gisteren.

“Op papier lijkt mijn seizoen slechter dan het in feite is, maar ik werk samen met het team zeer hard, want eens we een wagen hebben die in staat is om te winnen, moeten we elk detail juist zien te hebben. Naast het feit dat de wagen niet goed is, zijn we er dit seizoen ook nog niet in geslaagd om alles uit elk detail te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print