Mika Hakkinen: “George Russell kan Lewis Hamilton ook in 2023 achter zich houden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen kan George Russell bij het begin van komend seizoen mogelijk verder bouwen op het momentum dat hij het voorbije seizoen had, zeker na zijn overwinning in Brazilië. Op die manier kan Russell volgens Hakkinen Lewis Hamilton ook in 2023 achter zich houden.

“Wat hij in Brazilië deed was geweldig,” vertelt Hakkinen. “Het team heeft de wagen enorm verbeterd, ze kunnen opnieuw races winnen. Kan hij die trend verder zetten?”

“Als hij die ervaring met Mercedes verder kan zetten, die ervaring in het algemeen in de Formule 1, dan kan hij Lewis achter zich houden. Het is echt indrukwekkend wat hij doet.”

“Lewis is immers ongelooflijk. Hij is een ongelooflijke persoonlijkheid, een ongelooflijke rijder. Dus als George ervoor kan gaan, dan denk ik dat Engeland met verbazing kan zeggen: ‘Wat voor een rijder hebben we?'”

Volgens Mika Hakkinen heeft George Russell ook in de verschillende opstapklassen richting de Formule 1 erg mooie dingen laten zien.

“Zijn lijst met kwaliteiten is enorm lang, zeker wanneer je al de deelaspecten van een racepiloot bekijkt,” aldus Hakkinen. “Maar hij heeft ook al een erg lange carrière achter de rug.”

“Denk aan de karting, al de categorieën, zijn kennis van data, hoe hij met een wagen kan rijden onder erg moeilijke omstandigheden.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het potentieel heeft om een geweldige rijder te zijn, om mogelijk wereldkampioen te worden.”