Mika Hakkinen: “Huidige generatie F1-piloten is beter dan ik”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is de huidige generatie toprijders in de Formule 1 beter dan dat hij was toen hij in de Formule 1 reed. De nieuwe generatie rijders bereidt zich volgens Hakkinen beter voor dan dat hij deed en ook op het vlak van kennis is er veel veranderd.

Mika Hakkinen won twintig F1-races en kroonde zich in 1998 en 1999 met McLaren tot wereldkampioen. Hakkinen vocht enkele historische gevechten met Michael Schumacher uit die toen als F1-piloot gekend stond voor zijn uitmuntende voorbereiding en kennis.

Hakkinen is van mening dat de Formule 1 en de wagens zo geëvolueerd zijn, vooral ook op technologisch vlak, dat de huidige generatie rijders in de Formule 1 een meer complete rijder is dan toen hij zelf twee keer wereldkampioen werd.

“Wanneer ik terugkijk naar mijn carrière, en ik zie de volgende generatie in de Formule 1 komen, dan zijn dat betere rijders dan dat ik was,” vertelde de Fin tegenover de Franse versie van ‘Motorsport.com’. “Ze hebben veel meer kennis. Het talent is waarschijnlijk hetzelfde maar alles wat ronde de rijders hangt en gebeurt wanneer ze in de Formule 1 komen. Ze werken beter, ze zijn beter voorbereid, ze zijn professioneler.”

“Er is ook een meer wetenschappelijke aanpak die van hen een beter rijder helpt te maken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner