Mika Hakkinen: “Tweede helft F1-seizoen zal anders zijn”

Volgens tweevoudig F1-kampioen zullen we een compleet andere tweede helft van het F1-seizoen krijgen, te beginnen met de races in België en Italië waar Ferrari enorm sterk zal presteren.


Mercedes domineerde tot dusver het F1-seizoen met tien overwinningen op twaalf races. De overige twee races werden door Max Verstappen en Red Bull gewonnen. Ferrari, de grote favoriet voorafgaand aan het seizoen, bleef met lege handen achter maar zal volgens Hakkinen tijdens de komende twee races terugslaan.

“In Spa en Monza zullen ze zich opnieuw in de strijd kunnen mengen omdat hun snelheid op de rechte stukken daar erg belangrijk zal zijn. Het is echter duidelijk dat ze niet iedere race competitief zijn,” schreef de tweevoudig. F1-kampioen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Niet alleen zijn ze er nog niet in geslaagd om een race te winnen, op het vlak competitiviteit bevinden ze zich nu ook achter het pakket van Red Bull-Honda.

Volgens Mika Hakkinnen mogen we ons na de zomerpauze, ondanks de dominantie van Mercedes tijdens de eerste seizoenhelft, aan een ander tweede deel van het F1-seizoen verwachten.

Mercedes zal tijdens de rest van het seizoen niet langer tijdens iedere race de grote favoriet zijn, zo meent de tweevoudig F1-kampioen.

“Het tweede deel van het F1-kampioenschap zou serieus moeten verschillen van het eerste deel,” aldus Hakkinen.

“Ik verwacht dat Ferrari in Spa en Monza enorm hard zal pushen voor de overwinning. Red Bull en Honda zullen zich ook verder ontwikkelen en daardoor kan Mercedes er niet zomaar van uitgaan dat het verder zal domineren.”

“We hebben net vier erg opwindende F1-races achter de rug en ik verwacht dat er nog veel meer zullen volgen alvorens het F1-kampioenschap op 1 december tot een einde komt in Abu Dhabi.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022