Mika Salo neemt uitleg Lotus over opgave Raikkonen niet serieus

Mika Salo trekt de uitleg die Lotus klaarhad voor de opgave van Kimi Raikkonen tijdens de GP van België in twijfel.
image
Na 27 opeenvolgende race in de punten kwam er afgelopen weekend een einde aan de recordreeks van Kimi Raikkonen. De Fin moest zijn Lotus noodgedwongen in de garage parkeren na een vermeend remprobleem.

Na de race verklaarde Lotus dat het probleem zou veroorzaakt zijn door een tear-off die vastgeraakt was in de brake duct. Volgens de uitleg van Lotus raakte de rem daardoor overhit, waardoor Raikkonen rechtdoor schoot in de Busstop-chicane, en de pitstraat moest opzoeken.

Mika Salo neemt de woorden van het team uit Enstone echter niet zomaar voor waar. “Ik geloof de reden voor die opgave echt niet. Tijdens de race worden zelfs die brake ducts zodanig heet, dat zo’n tear-off onmiddellijk zou smelten. Ze hadden op vrijdag al een remprobleem, maar nu zou het opeens aan die tear-off liggen …”

De Finse ex-rijder gelooft meer in fouten tijdens recente technische ontwikkelingen. “Als de lucht op een andere manier gekanaliseerd wordt, kan het ook zijn dat de remmen niet meer op dezelfde manier gekoeld worden.”

Door de opgave valt Raikkonen terug naar de vierde plaats in de tussenstand. Zijn achterstand bedraagt inmiddels 63 punten, waardoor de titel voor de Fin verder weg lijkt dan ooit. Lotus zag er echter de humor van in, want op Twitter verscheen een foto van Sebastian Vettel die een tear-off van zijn helm trekt, met de tekst “We denken te weten waar de boosdoener vandaan komt.” Op de officiële site vroeg Lotus zich af of ze in de toekomst niet beter wat meer “Iceman koeling” kunnen toevoegen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner