“Minstens twee piloten hadden dankzij het Halo-systeem nog geleefd”

Volgens Ferrari-piloot Sebastian Vettel hadden minstens twee piloten nu nog geleefd indien ze met het Halo-systeem hadden gereden.

Net als teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren heeft ook Sebastian Vettel vandaag één ronde afgelegd met het Halo-systeem.

De Duitser begrijpt dat er momenteel veel te doen is rondom het systeem en hoe het eruit ziet. Vettel is er echter van overtuigd dat het systeem zijn nut heeft, ook al is er veel kritiek op hoe het systeem eruit ziet.

“Ik ben het er mee eens dat het er niet mooi uitziet,” zei Vettel na zijn rondje met het Halo-systeem. “Het is niet het beeld dat je van de Formule 1 gewoon bent. Het helpt echter de veiligheid te verhogen en het redt ook mensenlevens. Minstens twee rijders zouden de voorbije vier jaar nog geleefd hebben dankzij het Halo-systeem. Met dergelijk systeem zouden Henry Surtees en Justin Wilson nog geleefd hebben. Het mag nog zo lelijk zijn, er is niets dat rechtvaardigt dat we die jongens niet meer onder ons hebben.”

Vettel zijn reactie komt er nadat eerder Lewis Hamilton had gezegd dat “Halo het lelijkste is wat men ooit op een F1-bolide gezet heeft”. Hamilton smeekte zelfs om het systeem absoluut niet te introduceren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print