“Monaco biedt McLaren een kans op punten”

Honda F1-baas Yusuke Hasegawa hoopt dat McLaren in Monaco voor het eerst dit seizoen in de punten kan finishen. Bij het McLaren F1 team zelf richten ze hun pijlen voor beide wagens in eerste instantie op het halen van de finish.

Fernando Alonso kwalificeerde zich in Spanje geheel verrassend op de zevende plaats, ongezien dit seizoen bij McLaren en vooral ook compleet voor onmogelijk gehouden. Tijdens de race viel de Spanjaard terug tot buiten de punten.

Geen allereerste puntenfinish voor McLaren-Honda in Spanje, al hoopt de Honda F1-baas dat dit wel in Monaco zal gebeuren, al zal Jenson Button wel het stuurtje van Fernando Alonso overnemen.

“Twee weken geleden in Spanje toonden we dat we enkele mooie stappen vooruit hebben gezet. In Monaco is de pure motorkracht minder belangrijk, we hopen dan ook dat deze race een enorme kans voor ons is,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Monaco is een erg technisch circuit waarbij de rijder zich kan tonen en een belangrijkere rol speelt. Er is geen ruimte om fouten te maken en de setup is erg belangrijk om een sterke kwalificatie te rijden.”

“Jenson Button, winnaar van de GP van Monaco en voormalig wereldkampioen, zal samen met Stoffel achter het stuur kruipen, iemand die ook ervaring heeft in Monaco en er in de GP2 al op het podium finishte. Het is een mooi rijdersduo en we streven ernaar om vooruitgang te blijven boeken zodat we hen een competitieve wagen kunnen geven die in de punten kan finishen.”

Volgens Eric Boullier van McLaren is het belangrijk dat beide wagens de finish halen, dat is het belangrijkste doel voor McLaren. Boullier is alvast optimistisch dat de nieuwe updates de MCL32 opnieuw een mooie stap vooruit zullen doen zetten.

“Het is uiteraard onze eerste prioriteit om beide wagens te doen finishen en hen de best mogelijke strategie te geven zodat ze kunnen strijden voor een degelijk resultaat,” aldus Boullier. “In Monaco is niets vanzelfsprekend en is alles mogelijk.”

“Ondanks ons resultaat in Spanje is de progressie die we maken bemoedigend en hoop ik dat we in Monaco de kans krijgen om een betere competitiviteit te tonen dan de voorbije races,” besluit Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022