Monaco verwacht dat F1-race doorgaat

Ondanks de uitbraak van het coronavirus houdt men er in het prinsdom Monaco nog steeds rekening mee gewoon te kunnen racen.


Net als in Frankrijk en op veel andere plaatsen in de wereld heeft ook Monaco af te rekenen met de uitbraak van het coronavirus. Opvallend is echter dat men er in Monaco nog steeds rekening mee houdt dat de race zal doorgaan.

De Automobile Club de Monaco liet in een verklaring weten dat ze verwacht dat de race zoals gepland op 24 mei kan doorgaan. Ook de ticketverkoop gaat voorlopig nog steeds door.

In Monaco gaat men alvast gewoon door met de voorbereidingen van de F1-race. Men moet immers al weken op voorhand beginnen met het aanpassen van de straten en het plaatsen van de tijdelijke tribunes en vangrails.

De eerste vier races van de F1-kalender, Australië, Bahrein, Vietnam en China, zijn reeds officieel afgelast. Over de races nadien bestaat nog heel wat onzekerheid. Algemeen wordt verwacht dat de races in Nederland (3 mei) en Spanje (10 mei) eveneens geschrapt worden. De GP van Monaco zou zo dus de eerste race van het F1-seizoen 2020 kunnen worden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen