Montoya: “Dramatische race in Abu Dhabi zal nieuwe fans naar de F1 brengen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-rijder Juan Pablo Montoya denkt dat het dramatisch sluitstuk van afgelopen seizoen in Abu Dhabi er zal voor zorgen dat de sport er nieuwe fans heeft bij gekregen.

Het ongemeen spannende seizoen in 2021, met als kers op de taart het dramatische einde in Abu Dhabi, heeft er alvast voor gezorgd dat de interesse in de sport wereldwijd bijna ongekende hoogtes kent. Montoya denkt ook dat de Formule 1 er een pak fans heeft bij gekregen door de controverse die vooral rond het sluitstuk van het seizoen in Abu Dhabi hing.

“Ik denk dat ze geprobeerd hebben om de fans aan het einde van de race een echt goede show te geven, en de mensen die de sport niet elke week volgen kregen een geweldige race en een geweldige finish te zien,” vertelde Montoya aan Motorsport.tv.

“Je krijgt er nieuwe fans door. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen meer aandacht gaan besteden aan de F1, dat is erg belangrijk.”

Montoya moet ook toegeven dat de beslissingen van Michael Masi aan het einde van de race ervoor gezorgd hebben dat de Formule 1 uiteindelijk met een pak vragen blijft zitten.

“Als je betrokken bent bij de F1, of je bent een Formule 1-rijder, dan heb je veel vragen.”

“Je ziet veel rijders en iedereen heeft zoiets van: ‘Waarom, wat is hier gebeurd? Waarom laten jullie alleen de mensen tussen de twee titel rivalen gaan? Waarom krijgen ze niet allemaal de juiste positie?”

“Dus hebben ze een compromis gesloten om een goede show op te zetten aan het einde van de race en, eerlijk gezegd, zouden ze dat niet moeten doen. Maar ze deden het wel, Red Bull profiteerde er optimaal van en ze deden het geweldig.”

Als de Colombiaan naar 2022 kijkt denkt hij dat de fans zich mogen verheugen op een waar spektakel maar enkel op voorwaarde dat de beoogde doelen met de nieuwe F1-bolides, meer inhaalacties door de aangepaste aerodynamica, gehaald worden.

“Ik denk dat met de nieuwe wagens en nieuwe wielen de wagens er geweldig uit gaan zien, en iedereen verwacht dat de wagens een stuk beter gaan racen.”

“Het wordt een geweldig kampioenschap. Ik denk dat als de wagens en het deelnemersveld dichter bij elkaar liggen met de nieuwe regels, het een spannend jaar gaat worden. Ik kijk er echt naar uit.”

“Ik denk dat dit jaar veel nieuwe fans heeft gebracht, veel aandacht.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022