“Morgen wordt de race een loterij”

Bij Renault is men na afloop van de kwalificatie best tevreden. Al beseft men bij de Franse renstal ook dat het zwaarste morgen nog moet komen.
De Poolse Renault-rijder Robert Kubica zal morgen vanaf de zesde startplaats aan zijn race moeten beginnen. Kubica is best tevreden met het resultaat van de kwalificatie. De Poolse rijder ging in zowel Q1 als Q2 zeer snel maar moest uiteindelijk iets van zijn tijd toegeven in Q3. Ook Kubica ondervond dat vandaag de banden zeer bepalend waren.

“Het weer zorgde vandaag voor een erg boeiende kwalificatie. De wagen op zich voelde erg goed aan en ik geraakte makkelijk door Q1 en Q2. We hadden verwacht dat het heviger zou gaan regenen in Q3 en ik probeerde daarom meteen een snelle tijd neer te zetten. Ik verknoeide mijn banden en tegelijkertijd ging ook de baan wat droger worden. Ik ben tevreden met de zesde startplaats want ook morgen zal het weer een belangrijke rol gaan spelen. Het zal meer op een loterij lijken”, zo verklaarde de Pool Robert Kubica.

Teamgenoot Vitaly Petrov bereikte dan wel Q3 niet maar ook hij presteerde niet bepaald slecht als debutant binnen de sport. De Russische rijder hoopt morgen vooral punten te kunnen scoren.

“Het weer was vandaag onvoorspelbaar. We reden zo vroeg mogelijk buiten en daar deden we zeker niet slecht aan. Het regende steeds harder maar gelukkig kon ik dan toch nog in Q2 geraken. Ik heb alles van gegeven maar het bereiken van Q3 zat er duidelijk niet in. Ik vind het jammer want ik had graag meer getoond. De elfde startplaats is geen rampzalige situatie want we verwachten opnieuw regen voor morgen. Alles is mogelijk morgen maar ik hoop vooral punten te behalen”, aldus Vitaly Petrov.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}