Motorenreglement blijft identiek

In 2010 zal het technisch reglement betreffende de motoren identiek blijven aan dat van dit seizoen. Geen wijzigingen dus wat betreft de levensduur van de motoren.
Ondanks de kostenbesparende maatregelen zal men de teams in 2010 niet strenger beperken in het gebruik van hun motoren. Dit seizoen mag elke rijder slechts 8 motoren per seizoen gebruiken maar in de toekomst zouden autoproducenten dit aantal liefst nog zien dalen naar 5. Grote merken als Ferrari, Renault en Mercedes verkiezen het lagere aantal omdat ze op die manier dan weer betaalbaar motoren zouden kunnen leveren aan de mindere teams.

Enkel bij Cosworth zag men de strengere beperking niet zitten. Vooral de betrouwbaarheid zou Cosworth nog parten spelen en dan kan je inderdaad de motoren maar niet te lang gebruiken. De motoren van Cosworth zouden naar verluidt dan ook al een ontwerp van vier jaar geleden zijn. Tot slot denkt men ook bij Williams dat de beperking van 8 motoren wel voldoende is.

“Op dit ogenblik bespreken we nog allerlei dingen met onze partners maar één ding is toch al duidelijk, ze moeten ons acht motoren leveren aan de afgesproken prijs. De motorleverancier zou dit aantal moeten kunnen verwezenlijken”, aldus Tim Routsis.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}