Motorupgrade Renault zorgt voor gridpenalty’s

Ook Renault neemt in Spa-Francorchamps een nieuwe verbeterde motor in gebruik, een motor-upgrade die voor gridpenalty’s zorgt.


Eerder lieten al Honda, Mercedes en Ferrari weten dat er voor henzelf en/of klantenteams nieuwe verbeterde motoren ter beschikking staan. Voorafgaand aan de eerste twee oefensessies liet ook Renault weten een nieuwe verbeterde Spec C-motor in gebruik te nemen.

Renault F1-piloten Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg nemen de nieuwe verbeterde motor in gebruik en zullen daardoor een gridpenalty ondergaan.

Ricciardo en Hulkenberg nemen immers een nieuwe interne verbrandingsmotor in gebruik, wat resulteert in een gridpenalty van vijf plaatsen. Op het circuit van Spa-Francorchamps is het echter perfect haalbaar om deze plaatsen goed te maken. Bovendien wordt de schade mogelijk enigszins beperkt door gridpenalty’s die ook andere rijders krijgen.

Ook Carlos Sainz reed de oefensessies op vrijdag met de nieuwe verbeterde Renault-motor. Vervolgens zal beslist worden of de Spanjaard ook de rest van het raceweekend met de nieuwe motor zal afwerken, wat ook voor Sainz in een gridpenalty zou resulteren.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022