“Na drie races kon Max Verstappen beter op vakantie gaan maar hij werd wereldkampioen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Tom Coronel moeten we ondanks een ‘mislukt’ seizoen voor Ferrari wel erg veel respect hebben voor de vooruitgang die Ferrari dit jaar heeft geboekt. Ferrari krijgt volgens Coronel altijd erg veel kritiek maar het verdient ook krediet voor wat het dit seizoen verwezenlijkt heeft.

“Het is ongehoord knap dat ze zo’n goede auto voor dit seizoen hebben gebouwd”, vertelt Tom Coronel in gesprek met ‘Motorsport.com‘. ‘Ze hebben vorig jaar opgegeven en verdienen lof voor de manier waarop ze als merk zijn teruggekomen.”

“Want laten we heel eerlijk zijn: Ferrari was in de voorbije twee jaar gewoon veldvulling. Dat vind ik knap en laat ook zien dat je ze niet uit moet vlakken.”

Toch heerst er ondanks de enorme vooruitgang ook ontgoocheling en teleurstelling. Ferrari begon immers bijzonder sterk aan het seizoen maar het moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plaats. Naast technische problemen waren er ook strategische fouten, dit alles samen zorgde ervoor dat Red Bull en Max Verstappen uiteindelijk onbedreigd richting de wereldtitel konden rijden.

Het mislopen van de wereldtitel mag dan wel wat genuanceerd worden door het feit dat Ferrari dit jaar vooral competitiever wou worden.

“Maar dat is natuurlijk bullshit”, aldus Coronel. “Aan het begin van dit jaar stond Ferrari er zo goed voor en was Leclerc al bijna wereldkampioen. Als je mij het na drie races had gevraagd, dan had ik gezegd: ‘Max kan beter op vakantie gaan en zich concentreren op volgend jaar’. Maar uiteindelijk pakt hij hem toch.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print