Na felle kritiek op overwinning Lewis Hamilton: “Stewards kijken bij een bestraffing nooit naar de gevolgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Michael Masi reageert op de kritiek aan het adres van de FIA en de F1 na de bestraffing van Lewis Hamilton bij diens crash met Max Verstappen tijdens de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië.

Lewis Hamilton kreeg na zijn aanrijding met Max Verstappen in Silverstone afgelopen weekend een tijdstraf van tien seconden en dat is bij een deel van de fans in het verkeerde keelgat geschoten. De wereldkampioen kon zijn weg vervolgen en ondanks zijn bestraffing voor de achtste keer zijn thuisrace winnen.

Michael Masi reageert op die kritiek door te stellen dat zijn stewards geen straffen geven met de gevolgen die ze zullen hebben op de betrokkenen in het achterhoofd.

“Dat is al heel lang voor mijn tijd overeengekomen na gesprekken tussen de teams, de FIA en F1,” aldus Masi tegenover ‘Motorsport’. “Iedereen was het er roerend over eens dat er nooit rekening moet gehouden worden met de gevolgen.”

“Dus als ze een incident behandelen gaat het louter om het incident zelf en niet over de gevolgen ervan. Dat is iets dat de stewards al verschillende jaren doen en de teams kijken er zelf ook op toe dat het zo gebeurd.”

“Als je rekening houdt met de gevolgen zijn er zo veel variabelen, in plaats van het incident op zichzelf te beoordelen.”

Red Bull-teambaas Christian Horner had ook kritiek op Masi omwille van het feit dat hij Toto Wolff uitnodigde om zijn zegje te komen doen tijdens de rode vlag-situatie. De Australiër ziet daar echter geen graten in en wuift de kritiek van Horner weg die vindt dat Wolff op die manier de stewards kan beïnvloeden.

“Als we na de race een incident hebben nodigen we de teams en de rijders ook uit om voor de stewards te verschijnen. Tijdens een rode vlag is er ook die mogelijkheid, ik zie geen reden waarom we dat niet zouden doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022