Na het overlijden van Niki Lauda: “De aandelen blijven niet in de familie”

Het is ondertussen al zo’n acht maanden geleden dat Niki Lauda overleed. Na het droevige afscheid volgt echter ook de financiële afhandeling van zijn nalatenschap.


Niki Lauda was een belangrijk figuur voor het Mercedes F1-team, zowel voor als achter de schermen. De drievoudig F1-kampioen was niet alleen een raadgever binnen het team, Lauda bezat ook maar liefst tien procent van de aandelen van het F1-team.

Volgens Mathias Lauda zullen die aandelen niet in de familie blijven. In een gesprek met ‘La Gazzetta Dello Sport’ laat hij verstaan dat de advocaten heel wat werk hadden maar dat er nu eindelijk vooruitgang wordt geboekt.

“De motorsport was alles voor hem,” aldus Mathias Lauda over hoe gepassioneerd zijn vader onder andere door de Formule 1 was. “Zonder ook maar de minste hulp van zijn familie werd hij drie keer F1-kampioen. Daarnaast was hij ook nog eens een succesvol zakenman.”

Een van die succesvolle investeringen waren dus zijn aandelen in het Mercedes F1 team.

“Zijn investering in Mercedes zal teruggaan naar Stuttgart. Zijn aandelen zullen niet in handen van de familie blijven. Dat heb ik jaren geleden al in een contract zien staan.”

De zoon van Lauda besluit vervolgens met het feit dat hij sinds het overlijden van zijn vader veel volwassener is geworden.

“Dat moest ook. Als ik wakker word dan geloof ik nog steeds niet dat hij er niet meer is. Ik mis hem erg vaak.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021