“Nederlaag in Australië is serieuze mentale opdoffer voor Hamilton”

Volgens voormalig F1-piloot Jolyon Palmer zal de nederlaag tijdens de GP van Australië sporen nalaten bij Lewis Hamilton.


Hamilton zag door een virtuele safety car concurrent Sebastian Vettel in de Ferrari winnen en dat kwam bij Hamilton al tijdens de race hard aan. Hamilton schreeuwde tijdens de race zijn ongeloof uit over de boordradio en ook na de race bleef Hamilton wezenloos zitten in zijn Mercedes.

“De eerste psychologische tik is uitgedeeld,” aldus Palmer. “Dit zal Hamilton pijn doen. Hij reed een perfect weekend en verloor de race door omstandigheden die hij zelf niet in de hand had: een nachtmerrie.”

“Als rijder zijn er enorm veel vragen die hij aan het team wil vragen, je wil weten hoe alles fout is kunnen lopen. Uiteindelijk is dit vooral toe te schrijven aan gewoon pech.”

“Indien Hamilton wist dat de kloof met Vettel te groot was, dan zou hij misschien in staat geweest zijn om te pushen en de kloof verkleind hebben. Uiteindelijk is het immers de virtuele safety car die de race beslist heeft.”

Volgens Jolyon Palmer zal de nederlaag van Hamilton op mentaal vlak sporen nalaten bij de Brit, dit terwijl Vettel en Ferrari net extra motivatie hebben opgedaan, ook al was Ferrari in Australië trager dan Mercedes.

“Voor Vettel en Ferrari geeft deze winst hen een serieuze boost en energie voor de rest van het jaar,” aldus Palmer.

“Mercedes zal leren van dit verlies. Ze zullen niets aan het toeval overlaten in Bahrein. Hamilton zal met het mes tussen de tanden rijden en enorm gemotiveerd zijn om wraak te nemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022