Nederlandse invasie tijdens GP van België?

Het ziet er naar uit dat we komend weekend tijdens de GP van België een Nederlandse invasie van het circuit van Spa-Francorchamps tegemoet zullen gaan.

Na eerdere berichten dat er in Nederland een rush was ontstaan op tickets voor de GP van België, vooral na de aankondiging dat Max Verstappen voor Red Bull Racing zou gaan rijden en meteen ook de GP van Spanje won, word de Nederlandse invasie ook bevestigd door de laatste cijfers van de ticketverkopen.

Volgens de laatste schattingen zouden er op zondag, de dag van de race, naar verluidt zo’n 50 000 Nederlandse F1-fans afzakken naar het circuit van Spa-Francorchamps. De GP van België zal daardoor eerder wat als een GP van de Lage Landen aanvoelen, om het niet de GP van Nederland te noemen. De Nederlandse vlag zal, bij gebrek aan een Belgische piloot die mag deelnemen aan de race, immers veel nadrukkelijker op het circuit te zien zijn dan onze eigen tricolore.

“Er rijden meer dan 25 bussen zondagochtend vanuit heel het land met onze klanten naar het circuit, maar er gaan nog eens vele tienduizenden Nederlandse Formule 1­-fans met de auto naar België waardoor de nodige files verwacht mogen worden”, zegt Jeroen Huis in ’t Veld, directeur van Sportstadion, de grootste verkoper van tickets in Nederland. “Spa kleurt dit weekend Oranje, we kijken er enorm naar uit!”

Dat er files zullen zijn, dat staat trouwens nu al vast. Begin deze week verspreidde de organisator van de GP van België nog naar iedereen die tickets had gekocht info over hoe het circuit best bereikt kon worden. Vooral voor zaterdag en zondag geld er een duidelijk advies: Vertrek op tijd!
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”nederlandse_fans_headline.jpg”;}
Het ziet er naar uit dat we komend weekend tijdens de GP van België een Nederlandse invasie van het circuit van Spa-Francorchamps tegemoet zullen gaan.