Nederlandse motorrijder heeft tien minuten geen hartslag, Sainz nog niet zeker van eindzege Dakar

Stéphane Peterhansel won de etappe vandaag, al was het nipt want aan de finish was hij slechts tien seconden sneller dan Nasser Al-Attiyah. Het nieuws in de Dakar werd echter gedomineerd door de val van een Nederlandse motard.


Voor Stéphane Peterhansel was het zijn vierde etappe die hij deze Dakar won. Leider Carlos Sainz finishte als derde maar moest wel zo’n acht minuten toestaan op Peterhansel.

Met nog één etappe te gaan op vrijdag is er dus nog niets beslist en kunnen zowel Sainz, Al-Attiyah en Peterhansel nog winnen. Fernando Alonso reed vandaag de achtste tijd en staat met nog één etappe te gaan dertiende in het algemeen klassement.

Het nieuws van de dag was dat van de Nederlandse motorrijder Edwin Straver die na een val tegen slechts 50 kilometer per uur slecht neerkwam en gedurende zo’n tien minuten geen hartslag had.

De Nederlander kreeg de eerste zorgen toegediend door medisch personeel van de medische helikopter. Straver werd vervolgens in kritieke toestand overgevlogen naar het ziekenhuis in Riyad. Naast tien minuten geen hartslag brak de Nederlander ook een nekwervel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021