Negeerde Felipe Massa teamorders?

Felipe Massa negeerde tijdens de GP van Japan teamorders, daarover zijn de meeste insiders en experten het eens …
image
“Multi-function strategy A, now please”, dat was de boodschap die Rob Smedley aan Felipe Massa gaf tijdens de beginfase van de GP van Japan. Door de meesten werd het onmiddellijk aanzien als een teamorder voor Felipe Massa, aangezien teamgenoot Fernando Alonso op dat moment vlak achter de Braziliaan reed.

Massa ging echter niet aan de kant en Alonso moest strijden met de Braziliaan om een positie goed te maken. Een eerste keer dat Felipe Massa de daad bij het woord voerde sinds hij aankondigde dat hij Alonso niet meer zou helpen en voortaan voluit zijn eigen kans ging gaan?

Tot frustraties bij Alonso leidde het alvast niet.

“Nee, ik ben niet ontevreden omwille van het feit dat Felipe niet aan de kant ging,” zei Alonso. “We moeten dit niet gaan opblazen”.

“We racen en wat we ook vandaag deden, we zijn op ongeveer dezelfde posities gefinisht omdat we niet beter kunnen,” vatte de Spanjaard de situatie waarin Ferrari zich bevindt samen.

“Ik weet niet wat er juist gebeurd is maar ik heb er geen enkel probleem mee,” besloot Alonso.

Ook Felipe Massa zelf was bijzonder karig met zijn commentaar.

“Je bent nooit blij wanneer je instructies krijgt,” zei Massa over de vermeende teamorders. “We bespreken het net als al de rest van de race nadien, tijdens de debriefing.”

“Ik was echter tevreden vandaag. Ik kende pech tijdens de race omwille van de drive through, niet omwille van een inhaalmanoeuvre of omdat Alonso mij inhaalde,” was het besluit van de Braziliaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}