Negen F1-teams nemen deel aan nieuw eSports-kampioenschap: Ferrari ontbreekt

De Formule 1 lanceert net als vorig jaar een eSports-kampioenschap. Dit jaar zullen negen van de tien F1-teams deelnemen aan het virtueel kampioenschap dat wordt gespeeld op de F1-game F1 2017. Enkel Ferrari ontbreekt op de deelnemerslijst.

‘Virtueel’ racen, gamers tegen elkaar laten racen in een eigen kampioenschap, het is een nieuwe manier waarmee de grote bazen van de Formule 1 de sport dichter bij de fans willen brengen. Tegelijkertijd willen ze ook een nieuwe doelgroep, de gamers, aanspreken, potentieel nieuwe fans van de Formule 1.

Vorig jaar werd het eSports-kampioenschap gelanceerd en ook dit jaar zal het kampioenschap plaatsvinden. Er ligt dit jaar zelfs een prijzenpot klaar van zo’n 200 000 dollar. Gamers zullen het opnieuw tegen elkaar opnemen en daarbij zullen bijna al de F1-teams deze keer een vertegenwoordiger afleveren. Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, allemaal staan ze op de deelnemerslijst, op één team na … Ferrari.

Nadat Ferrari eerder al dreigde om de Formule 1 vaarwel te zeggen vonden de Italianen het ongetwijfeld geen ‘juist signaal’ om mee in dit nieuw virtueel avontuur te stappen. Of hoe Ferrari ook via deze weg haar macht wil laten gelden en de sport onder druk blijft zetten om haar eigen commerciële belangen te vrijwaren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print