Nicholas Latifi: “Lance Stroll duidelijk de schuldige tijdens crash”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Williams-rijder Nicholas Latifi crashte tijdens de kwalificatie met Lance Stroll. Volgens Latifi is het overduidelijk dat zijn landgenoot de schuldige is van de crash.

“Ik begrijp niet wat hij aan het doen was, hij keek niet in zijn spiegels,” aldus Latifi tegen het team over de boordradio. ‘Ik ben in orde maar de wagen is volledig stuk.”

Nadat hij was teruggekeerd in de paddock wees Latifi met de beschuldigende vinger richting Stroll.

“Voor mij is het duidelijk, ik heb net de video gezien,” vertelde Latifi. “Ik probeerde gewoon terug te keren aangezien ik mij aan het voorbereiden was tijdens mijn outlap. Je ziet dat hij gewoon instuurt terwijl ik naast hem rij.”

“ik liet hem voorbij omdat hij aan het pushen was om een rondje te krijgen, dat werd me althans gezegd. Vervolgens brak hij zijn rondje af en wilde ik doorgaan met mijn eigen voorbereiding.”

“Ik ging hem dan ook opnieuw voorbij, er was duidelijk veel plaats naast hem. Eenmaal ik hem bijna voorbij was besloot hij om welke reden dan ook om in te sturen. Op basis van de video is het duidelijk voor mij, er valt niet veel meer over te zeggen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print