Nico Hulkenberg staat op de “longlist” voor Williams in 2022

Nico Hulkenberg - Twitter
Nico Hulkenberg - Twitter

Volgens Williams-teambaas Jost Capito is Nico Hulkenberg zeker het overwegen waard voor zijn team als rijder voor volgend seizoen maar hij geeft tegelijkertijd aan dat er nog heel wat andere opties zijn.

Vorig jaar mocht Nico Hülkenberg nog twee keer opdraven bij Racing Point als vervanger voor Sergio Perez en Lance Stroll . Dit jaar is de Duitser reserverijder bij hetzelfde team, dat ondertussen als Aston Martin door het leven gaat. Hulkenberg heeft de hoop op een racezitje voor 2022 echter nog niet opgegeven.

Misschien kan dat wel met Williams, het team waar het voor hem in 2010 allemaal begon. De geruchten dat George Russell naar de hoofdmacht van de Mercedes zal verkassen na dit seizoen worden almaar sterker en ook Nicholas Latifi is lang niet zeker van zijn zitje volgend jaar.

De teambaas van Williams, Jost Capito, geeft alvast aan dat de drieëndertigjarige Hulkenberg alvast op de zogenaamde longlist van kandidaten staat.

“Ik denk dat we momenteel geen enkele rijder uitsluiten die beschikbaar is volgend jaar,” aldus Capito tegenover ‘The Race.’ “Nico is volgend jaar beschikbaar maar we hebben nog een vrij lang lijstje.”

Veel hangt natuurlijk af van het feit of Mercedes zal beslissen om door te gaan met Valtteri Bottas of dat ze George Russell een kans zullen geven. Dat weet ook Mercedes-teambaas Toto Wolff en hij laat doorschijnen dat die beslissing wel eens tijdens de zomerpauze zou kunnen vallen.

“Ik denk dat het belangrijk is dat Valtteri en George weten waar ze volgend jaar zullen rijden, en dat moment zit eraan te komen,” aldus Toto Wolff in Silverstone. “Ik verwacht me aan een paar vragen in Spa.”

Wolff stak trouwens ook nog de loftrompet af over de knalprestatie van George Russell tijdens de kwalificaties in Silverstone.

“Hij staat in de top tien en verslaat bijna de McLarens. Dat bewijst dat hij enorm getalenteerd is, een echte leeuw achter het stuur,” besluit Wolff.