Nico Rosberg: “Drie jaar op rij van Hamilton verliezen was enorm pijnlijk”

Daimler Media
Daimler Media

Tijdens een interview met ‘The Times Magazine’ heeft Nico Rosberg toegegeven hoe enorm pijnlijk het voor hem was om bij Mercedes seizoen na seizoen te verliezen van Lewis Hamilton als teamgenoot.

In 2013 werden Nico Rosberg en Lewis Hamilton teamgenoten bij Mercedes en begon de ‘lijdensweg’ voor Rosberg. Al tijdens zijn eerste seizoen slaagde Hamilton erin om Rosberg te verslaan en 18 punten meer te behalen.

Door de introductie van de nieuwe motoren begon het jaar nadien de dominantie van Mercedes maar ook in 2014 werd Rosberg verslagen door Hamilton. Hamilton kroonde zich voor de tweede keer in zijn carrière tot F1-kampioen en ook in 2015 werd Hamilton kampioen.

Het was een nederlaag die bijzonder hard aankwam bij Rosberg maar die hem tegelijkertijd wel enorm motiveerde en uiteindelijk de voedingsbodem voor zijn F1-titel in 2016 zou zijn.

“Destijds dacht iedereen, ‘Hij is waarschijnlijk te braaf om wereldkampioen te worden tegenover de meedogenloze Lewis,'” vertelt Rosberg tijdens een interview met ‘The Times Magazine’.

“Ik verloor drie jaar op rij van Lewis. En vooral die laatste keer was zo pijnlijk. Ik sloot mezelf op in een hotelkamer en ik herinnerde mezelf eraan om te pushen, pushen, pushen gelijk zot. Het vergrootte mijn motivatie, mijn focus.”

Na zijn laatste nederlaag in het kampioenschap van 2015 kregen we in 2016 een herboren Rosberg die alles op alles zette om in 2016 zelf wereldkampioen te worden, een missie waarin Rosberg uiteindelijk ook slaagde.

“Ik ging voluit, tot de allerlaatste bocht,” blikt Rosberg terug. “Het kon niet intenser zijn.”

“Om dan te winnen van Lewis, in dezelfde wagen, na het zo moeilijk tegen hem te hebben gehad, het was gewoon perfect.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print