Nico Rosberg: “Duidelijke nummer 1-status maakt het voor Max Verstappen gemakkelijker”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Nico Rosberg geniet Max Verstappen van een duidelijke nummer 1-status in het team van Red Bull. Dat zorgt er volgens Rosberg voor dat Verstappen het makkelijker heeft dan hemzelf destijds toen hij met Hamilton moest strijden. Rosberg vindt echter nu al dat Max Verstappen tot de beste rijders ooit in de Formule 1 behoort.

Destijds moest Nico Rosberg binnen het Mercedes F1 team de strijd aangaan met Lewis Hamilton. Dat zorgde voor een erg vreemde sfeer binnen het team. Er heerste immers verdeeldheid, verdeeldheid die er volgens Rosberg veel minder, of zelfs niet is, binnen Red Bull.

“Het volledige team moest een neutrale attitude hanteren tussen Lewis en mezelf,” aldus Rosberg in gesprek met het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.

“Er hing een vreemde sfeer binnen het team want het was duidelijk dat er een binnen de eigen garage een rivaliteit was.”

“Daardoor ontbrak het team een balans, wat het moeilijk maakte om dichter bij elkaar te staan. Ik was geïsoleerd tijdens het belangrijkste moment van mijn carrière.”

Volgens Nico Rosberg heeft Max Verstappen het bij Red Bull door zijn duidelijke ‘nummer 1-status’ makkelijker dan hijzelf destijds bij Mercedes. Rosberg vindt echter ook dat Max Verstappen nu al tot de allergrootsten van de Formule 1 behoort. Zijn prestatie dit jaar was volgens Rosberg ongelooflijk.

“Het zou makkelijker voor Verstappen moeten zijn want hij wordt overal aanzien als de nummer 1. Er heerst een meer rustige sfeer bij Red Bull,” aldus Rosberg.

“Hij heeft de vechtersmentaliteit zoals Michael Schumacher en Ayrton Senna en hij maakt geen fouten meer. Geen enkele teamgenoot slaagt erin om hem bij te houden, en dan spreken we ook over Pierre Gasly en Sergio Perez, dat zijn niet echt slechte rijders. Verstappen heeft me dit jaar versteld doen staan.”

“Hij kende een slechte start van het seizoen en Ferrari was op dat moment superieur. Vervolgens kende hij een historisch seizoen met 15 overwinningen, relatief gezien weinig poleposities, hij won vaak door tijdens de race progressie te boeken.”

“Hij zal altijd tot de vijf beste rijders behoren. Zeker en vast, hij heeft op zijn 25 jaar al twee wereldtitels veroverd en behaalde al meer overwinningen dan Fernando Alonso. Hij beschikt over een enorm talent en is nu een complete rijder.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print