Nico Rosberg: “Enkel een geobsedeerde Valtteri Bottas kan Hamilton bedreigen”

Volgens Nico Rosberg moet je als tegenstander van Lewis Hamilton hem uit balans brengen door hem mentaal te raken. Daarnaast zou Valtteri Bottas zijn teamgenoot alleen maar kunnen bedreigen indien hij geobsedeerd wordt door de strijd met Hamilton.


“Valtteri moet Lewis altijd onder druk zetten en steeds een sterke tegenstander zijn die constante prestaties neerzet,” aldus Rosberg tegenover ‘Auto-Hebdo’.

“Hij moet meer geobsedeerd geraken en er voor zorgen dat Lewis zijn aanwezigheid en druk voelt.”

Volgens Nico Rosberg kan je Hamilton bijkomend onder druk zetten door hem te doen twijfelen, door hem onzeker te maken, iets dat volgens hem echter niet eenvoudig te bereiken is.

“Toen Lewis tijdens een persconferentie met snapchat begon te spelen besefte ik dat zijn verdediging was gebroken, dat hij uit balans werd gebracht,” blikt Rosberg terug op de bewuste persconferentie in 2016 toen Hamilton met snapchatfilters begon te spelen.

Hamilton kreeg destijds erg veel kritiek te verwerken voor zijn gedrag en dat bracht de Brit duidelijk uit balans.

“De volgende dag presteerde hij zeer slecht. Hij speelt altijd een rol. Het lijkt onbelangrijk maar zo’n dingen kunnen je uit balans brengen.”

“Wat Lewis betreft moet je begrijpen dat hoe meer je hem aanvalt, des te agressiever je je opstelt tegenover hem, des te sterker hij wordt.”

“In de plaats daarvan moet je in zijn gedachten kruipen en dat is niet eenvoudig. Je moet een zaadje planten in zijn gedachten,” besloot de wereldkampioen van 2016.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021