“Nico Rosberg heeft in Singapore zijn criticasters de mond gesnoerd”

Volgens Alain Prost heeft Nico Rosberg in Singapore aangetoond dat er met hem moet rekening worden gehouden in de titelstrijd.

Voor wie er nog mocht aan twijfelen, het belooft een spannend slot van het seizoen te worden waarbij het momentum in de titelstrijd tussen Hamilton en Rosberg iedere race kan kantelen.

Vlak voor de zomerpauze dachten veel experts dat het ‘momentum’ gekeerd was in het voordeel van Hamilton. De Brit had een achterstand van 43 punten op Rosberg omgebogen in een voorsprong van 19 punten. Het bezorgde Nico Rosberg opnieuw de nodige kritiek maar in Singapore snoerde Rosberg volgens Alain Prost de criticasters de mond.

“Nico reed een schitterend weekend in Singapore. Hij behaalde een indrukwekkende polepositie op zaterdag en reed op een zeer volwassen manier op zondag,” zei Alain Prost tegenover de Franse zender ‘Canal’. “Je kon zien dat hij het weekend volledig onder controle had, daar waar dat bij Hamilton niet het geval was. Hamilton presteerde niet echt goed en leek wat onzeker.”

“Rosberg behaalde een overtuigende overwinning maar moest er wel voor vechten, iets waarop de meesten al een lange tijd zaten te wachten.”

Volgens Alain Prost kan het momentum de komende races nog enkele keren verschuiven tussen Rosberg en Hamilton. De titelstrijd zal volgens Prost ook bepaald worden door details: een goed of slechte start, een wagen van een ander team dat zich tussen beide Mercedes-piloten nestelt, het kan allemaal van belang zijn volgens Prost.

“Voor Singapore zou je gedacht hebben dat Hamilton de bovenhand had maar Rosberg toonde aan dat hij ook enorm solide kan presteren,” besluit Prost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022