Nico rosberg: “Nee, ik probeerde Schumacher niet na te doen”

Er was na afloop van de kwalificatie veel te doen rondom het feit of Nico Rosberg al dan niet bewust een fout maakte tijdens de kwalificatie. Tijdens een interview met Formula1.com trachtte de Duitser de complottheorieën te ontkrachten.
image
Nico Rosberg mag dan wel de polepositie voor de GP van Monaco veroverd hebben, er werd veel meer gesproken over zijn manoeuvre tijdens zijn laatste poging om een snelle ronde neer te zetten. De Duitser verremde zich in Mirabeau en zorgde zo voor een gele vlag, waardoor de andere rijders geen snellere ronde meer konden neerzetten.

Er werd in de F1-paddock en door de fans druk gespeculeerd over het feit of Rosberg het al dan niet bewust had gedaan, maar Nico Rosberg beweert dat dit zeker en vast niet het geval was.

“Mijn eerste ronde in Q3 verliep echt goed dus dacht ik bij mezelf, laat ons iets proberen tijdens de volgende poging, mijn teamgenoot kwam immers erg dicht in de buurt,” zei Rosberg tegenover de officiële website van de Formule 1. “Het is echter een erg moeilijke bocht en ik mistte mijn rempunt. De banden blokkeerden en het enige waar ik toen aan dacht was dat ik de wagen niet mocht beschadigen, dat ik de vangrails niet mocht raken en een veilige uitgang moest weten te vinden. Daarin slaagde ik ook.”

Uiteraard werd er meteen druk gespeculeerd over het incident en meteen waren er ook complottheorieën maar daar wil de Duitser niet van weten.

“Ik begrijp dat er zo’n theorieën opduiken, Monaco is er de ideale plaats voor. Ik moet hen echter teleurstellen, de data tonen het duidelijk aan en de stewards bevestigden het ook. De data verschillen niet met mijn snelste ronde of de ronde daarvoor, ik mistte simpelweg mijn rempunt. Niet meer dan dat.”

Sommigen maakten meteen de vergelijking met Michael Schumacher die in 2006 zijn wagen aan Rascasse parkeerde waardoor niemand achter hem nog een snelle ronde kon neerzetten. Ze vroegen Rosberg dan ook of hij uit dat incident inspiratie haalde.

“Zeker en vast niet,” was het antwoord van de Duitser. “De data tonen dat ook aan. Zoals ik daarvoor reeds zei, ik mistte mijn rempunt, reed over een hobbel in de baan, een voorband blokkeerde en het enige dat ik nog kon doen was de uitgang kiezen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}