Nico Rosberg onthult reden achter plots afscheid na behalen F1-titel in 2016

Daimler Media
Daimler Media

Eind 2016 behaalde Nico Rosberg zijn eerste en enige wereldtitel in de Formule 1. De geur en smaak van de champagne waren amper vervlogen of Rosberg besliste om Mercedes en de Formule 1 vaarwel te zeggen. Tijdens een interview met ‘Motorsport-Total’ onthult Rosberg de reden achter zijn ‘plotse’ afscheid.

27 november 2016 zal voor altijd in het geheugen van Nico Rosberg gegrift staan als een bijzonder mooi moment: Rosberg verzekerde zich tijdens de GP van Abu Dhabi van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1, het werd meteen ook zijn enige F1-titel. Rosberg liet toen weten dat hij “een berg beklommen had en zich op de piek bevond, dat het juist aanvoelde.”

Amper enkele dagen na het behalen van de titel volgde een schok voor Mercedes en bij uitbreiding de volledige F1-wereld want Rosberg kondigde zijn afscheid van de Formule 1 aan. Maar waarom volgde die aankondiging zo kort na het behalen van de titel?

“Ik had graag nog een maand ofzo mijn titel gevierd en dan op een bepaald gezegd: ‘Ik ga stoppen!’,” aldus Rosberg tegenover ‘Motorsport-Total’.

“Als het aan mij had gelegen dan had ik het in januari gedaan. Nog een maandje vieren als wereldkampioen en vervolgens Kerstmis en de rest van de feestdagen. Vervolgens in januari dan zeggen dat ik zou stoppen.”

Rosberg besloot echter om zeer kort na het behalen van de titel al bekend te maken dat hij afscheid wilde nemen van de Formule 1. Rosberg deed dit uit respect voor Mercedes en Toto Wolff zodat ze nog voldoende tijd hadden om een vervanger te zoeken.

“Ik heb het echter voor Toto en het team gedaan,” zo simpel is het.”

Volgens Rosberg probeerden verschillende topmensen van Mercedes op hem in te praten zodat hij toch zou blijven.

“In het bijzonder Niki Lauda, het zou inderdaad eenvoudiger voor Mercedes geweest zijn als ik gewoon had blijven rijden.”