Nico Rosberg: “Test gebruikt om zelf beter te worden”

Nico Rosberg moest nadat hij zondag de strijd om de wereldtitel verloor gisteren al meteen opnieuw in de wagen kruipen om te testen. De Duitser gebruikte de test naar eigen zeggen om zelf beter te worden.

Het seizoen 2014 zit er nog maar net op of de voorbereidingen voor volgend jaar zijn al volop begonnen. Nico Rosberg kroop met gemengde gevoelens opnieuw in de wagen maar vastberaden is hij zeker en vast.

“Het was niet eenvoudig om na zondag opnieuw in de wagen te kruipen. Na zo’n twintig ronden vond ik mijn ritme echter opnieuw en was het opnieuw leuk,” zei Rosberg na afloop van de eerste testdag in Abu Dhabi. “Er zijn vandaag de dag zo weinig testdagen in de Formule 1 dat iedere dag telt. Geen haar op mijn hoofd dat er dan ook aan dacht om vandaag niet te testen.”

“Ik startte vandaag mijn seizoen 2015. Het was een goede dag waarop we veel geleerd hebben. We hebben de banden voor volgend seizoen getest dus er was veel om te leren.”

“Het was vooral ook goed omdat je tijdens de wintertests een specifiek programma van het team krijgt dat je moet volgen. Je kan dan niet je eigen ding doen en zelf beter worden en bijleren,” besluit de Duitse vice-kampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}