Nico Rosberg verbaast zichzelf en zijn team

Nico Rosberg greep bijna de polepositie voor de GP van Singapore. Daarmee verraste hij zowel zichzelf als het team, want geen van beide had immers verwacht dat ze mee zouden kunnen strijden voor de pole.
image
Nico Rosberg was uiteindelijk slechts 91 duizendsten van een seconde trager dan Sebastian Vettel. Zeggen dat het een fractie van een seconde is zou zelfs overdreven zijn, het is zelfs minder dan een fractie van een seconde. Toch is het net missen van de polepositie geen teleurstelling, wetende dat men niet had verwacht om op de eerste startrij te staan.

“Het is zeer moeilijk om een verklaring te geven waarom ik tijdens mijn tweede run een heel stuk sneller was. Misschien omdat het circuit beter werd of net afkoelde. Ik weet het niet echt,” zocht Rosberg na afloop van de kwalificatie zelf naar een oorzaak van zijn serieus betere tweede tijd.”

Maar ondertussen moet er al aan morgen gedacht worden en Rosberg gaat de race met erg veel vertrouwen tegemoet.

“Ik hou van stratencircuits en het gaat steeds erg goed wanneer ik er op rij. De tweede startpositie is dus zeker niet zo slecht. Het bezorgt me morgen een goede uitgangspositie en ik ga dan ook voluit aanvallen,” blikt Rosberg vooruit naar morgen. “Indien ik morgen langs Vettel kan geraken dan is alles mogelijk, de linkerkant heeft immers minder grip dan de rechterkant.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}