“Nico Rosberg wou de race van Hamilton verpesten”

Volgens Jacques Villeneuve wou een klagende Nico Rosberg tijdens de GP van Hongarije vooral de race van Hamilton verpesten in plaats van zichzelf te helpen tijdens de race.

Tijdens de GP van Hongarije startte de Duitser van op de polepositie. Rosberg reed redelijk vlot weg van de rest van het veld, tot er plots een safety car de baan opkwam omwille van een crash. De Duitser verloor heel wat plaatsen en wat later in de wedstrijd kwam Rosberg zelfs achter teamgenoot Lewis Hamilton te liggen.

De Duitser moest nog een pitstop afwerken terwijl Hamilton op zijn banden richting de finish zou rijden. Plots weerklonk de boodschap dat Hamilton aan de kant moest gaan voor Rosberg. Dat deed Hamilton echter niet en even later beklaagde de Duitser zich over het feit dat Hamilton niet aan de kant ging.

Volgens Jacques Villeneuve probeerde Rosberg daarmee vooral de race van Hamilton te verpesten.

“Er was geen enkele deftige reden, de boodschap had dan ook totaal geen nut. Het was duidelijk dat Lewis zelf ruim twee seconden zou verliezen indien hij Nico voorbij zou laten gaan,” zei Villeneuve tijdens een interview met BBC Radio 5 live. “Het zou Nico niet geholpen hebben om te zegevieren, aangezien Nico zijn banden reeds erdoor zaten. Twee ronden later was Nico zelfs trager dan Lewis.”

“Dat is ook de reden waarom Nico aan het klagen en het janken was. Hij wist immers dat het enige dat hij wou doen, het verpesten van Hamilton zijn race was. Hij wou niet zijn eigen race veilig stellen, en uiteindelijk mislukte het.”

“Rosberg wist dat zijn banden hun beste periode achter de rug hadden. Hij zou voor Lewis geraakt zijn en hem vertraagd hebben, waardoor Lewis heel wat kostbare punten zou verloren hebben. Het zou het voor hem iets makkelijker gemaakt hebben om te strijden voor de overwinning, maar Ricciardo was duidelijk sneller. Hij zou waarschijnlijk Lewis verslagen hebben, maar meer ook niet,” besloot de voormalig wereldkampioen Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}