“Nico Rosberg zal serieus terugvechten in 2016”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Nico Rosberg volgend seizoen serieus terugvechten.

Nico Rosberg kreeg in Sochi af te rekenen met technische problemen tijdens de GP van Rusland. Rosberg moest opgeven en zag daardoor een mogelijke overwinning verloren gaan, maar nog belangrijker de kloof met Hamilton in de wk-tussenstand vergroot tot 73 punten.

Met nog vier races te gaan staat het daardoor zo goed als vast dat Hamilton voor de derde keer wereldkampioen zal worden. Voor het tweede keer op rij grijpt Rosberg naast de titel. De ontgoocheling was duidelijk af te lezen op het gezicht van de Duitser maar volgens Toto Wolff is Rosberg sterk genoeg om terug te vechten.

“Ja, hij is zeker en vast sterk genoeg om terug te vechten, hij heeft een sterk karakter. Het moment waarop je je realiseert dat je verloren hebt begin je je te concentreren op volgend jaar. Ik twijfel er niet aan dat hij volgend jaar serieus zal terugvechten,” aldus Toto Wolff.

Toto Wolff zit na het voorbije raceweekend enigszins met gemengde gevoelens. Hamilton wist te zegevieren en ook Mercedes mocht enige tijd na afloop van de race vieren. De renstal behaalde immers haar tweede wereldtitel op rij nadat Kimi Raikkonen een tijdstraf kreeg en enkele plaatsen en dus ook punten verloor. Maar Nico Rosberg moest ook opgeven omwille van een technisch probleem, wat uiteraard erg teleurstellend is.

“Het was voor het team een moment met gemengde gevoelens want je wil niet één van je rijders zien opgeven. Rosberg reed aan de leiding, kende een fantastisch weekend en vervolgens moest hij opgeven omwille van iets klein dat stuk is gegaan. Ik vind het dan ook bijzonder jammer voor hem maar ben tegelijkertijd ook blij voor Lewis die zijn voorsprong in de wk-tussenstand wist te vergroten en eveneens een uitstekende race reed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}