“Niet zeker dat ‘bandenproblemen’ van Ferrari zijn opgelost”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur maant aan tot voorzichtigheid want ondanks de overwinning in Australië en de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs is het volgens hem nog niet zeker dat de ‘bandenproblemen’ van Ferrari opgelost zijn.

Vorig jaar was de bandenslijtage bij de Ferrari F1-bolide een groot probleem, iets waardoor Ferrari tijdens de kwalificaties vaak een heel stuk competitiever was dan tijdens de races. Eind vorig seizoen viel er al beterschap te bespeuren bij Ferrari en dit seizoen lijkt de SF-24 nog een bijkomende stap vooruit te hebben gezet.

Teambaas Frederic Vasseur wil echter nog enkele races onder koudere omstandigheden afwachten om te zien of de Ferrari SF-24 onder die omstandigheden goed weet te presteren. De eerste races van het seizoen werden onder warme omstandigheden verreden en daarin presteerde de nieuwe Ferrari F1-bolide meer dan behoorlijk.

“Ik denk dat we van het begin van het seizoen een veel beter bandenmanagement hebben,” aldus Vasseur in Suzuka. “En de bandendegradatie, we slaagden erin om in Jeddah de snelste ronde te rijden en in Melbourne tijdens de laatste ronde. Het was bijna een kwestie van één tiende ofzo denk ik.”

“Ik denk dat we op dat vlak een zeer goede stap vooruit hebben gezet, we hebben hard aan ons zwakke punt gewerkt en we zijn aanzienlijk verbeterd op het vlak van het bandenmanagement, de rijders, de strategie en het team.”

“En ja, we hebben nu zeker en vast andere zwakke punten en we zullen op andere vlakken moeten verbeteren om ervoor te zorgen dat we beter presteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print