Nieuw gerucht: Mark Webber stopt na Abu Dhabi

Speed Week schrijft dat in de paddock geruchten gaan dat Mark Webber dit weekend aan zijn laatste race bezig is.
image
Mark Webber, die vanaf volgend seizoen de Formule 1 inruilt voor het World Endurance Championship, gaf al toe dat hij moeite heeft om motivatie op te brengen voor de resterende races. De Australiër wordt vervangen door zijn landgenoot Daniel Ricciardo.

Ricciardo wordt op zijn beurt bij Toro Rosso opgevolgd door de jonge Rus Daniil Kvyat. Mocht Mark Webber in Abu Dhabi daadwerkelijk aan zijn allerlaatste race in de Formule 1 bezig zijn, dan maakt Ricciardo meteen de overstap naar Red Bull, maar ook bij Toro Rosso moet dan een leegte worden ingevuld. Van racen zou voor Kvyat echter nog geen sprake zijn, zo meldt Franz Tost.

“Dit is volgens mij complete onzin, ik weet daar niets van af. Daniil heeft trouwens geen superlicentie, dus hoe zou hij dan toestemming krijgen om te racen?” aldus de teambaas van Toro Rosso. Begin november staat er echter een test met de wagen van 2011 gepland voor Kvyat, maar volgens Tost is dit omdat Toro Rosso de 19-jarige Rus wil inplanten tijdens de eerste vrije training in Austin en Brazilië.

Ondertussen ontkende ook Red Bull Racing zelf al de geruchten. “Mark zal gewoon de laatste drie races uitrijden voor ons.” vertelde de teamleiding aan Speed Week.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner